EEN TROUWE SUPPORTER

- ann

Naar een job die beter bij jou past

Na 5 jaar werken zocht ik contact met een coach via de VDAB. Ik zat vast. Ik voelde dat ik met tegenzin ging werken, stelde veel uit, voelde me niet goed in mijn vel. Terwijl ik vol enthousiasme aan de job was begonnen. Mijn coach hielp me inzien waar ik was vastgelopen en bracht me bij wat meer bij mij past: mensen begeleiden en projectmatig werken. Dat was nog geen echte concrete nieuwe job maar ik kon verder.

Ik heb liefst mensen die eerlijk en rechtuit hun gedacht zeggen. En tegelijkertijd het heel goed met me voorhebben. Daar leer ik het meeste van. Zoals mijn eerste baas die zei: ‘Jij weet niet wat je wil’. Dat kwam hard aan maar eigenlijk had hij gelijk.  Ik wilde toen alles tegelijk en te veel. Dat is me bijgebleven en deed me groeien.
Beelden helpen me ook. Iemand zei ooit: ‘jij bent een spons. Ook al heb je nog niet de expertise, je stelt vragen, neemt alles op, maakt het helder en doet er dan iets mee. Dat is voor mij belangrijker dan het al kunnen.’ Dat vond ik schoon. Dat iemand ook benoemt wat je goed kan of speciaal maakt. Of mensen die in je geloven en je die push geven. Ik werk momenteel als freelancer samen met iemand die altijd enthousiast is over waar ik mee bezig ben. Tegelijk peutert ze uit mijn neus waar ik echt van droom en geeft ze me soms een opdracht die ver buiten mijn comfortzone ligt.

Die supporter wil ik ook zijn voor anderen. Het geeft me steeds opnieuw veel voldoening als ik in mijn loopbaanbegeleidingen merk dat de vraagtekens in de ogen van mensen verdwijnen en plaats maken voor enthousiasme. Ik help dingen uitpluizen, helder en bewust maken. Ze op een rijtje zetten en bewuste keuzes maken. Ik zie mensen dan meer vertrouwen krijgen en goesting om het aan te pakken of in actie te schieten. Het effect is alleszins mooi om te zien. Hoe bijzonder de situatie soms is van mensen, steeds gaat het over heel gewone vragen. Iedereen ploetert wel eens en worstelt met zijn of haar loopbaan. Ik zet daar dan graag mee mijn schouders onder.    

Kim

Een waaier van mogelijkheden verkennen

In mijn eigen loopbaan gebruikte ik zelf vaak coaching. De rode draad doorheen …

Tine

Meelopen, reflecteren en uitdagen

Mijn eerste ervaring met coaching was loopbaancoaching. Ik was twee jaar aan het werk en …

Birte

Schop-onder-je-kont-no-nonsens coach mét voelsprieten

40 worden. Het zette een en ander in beweging …

Hilde

Praten zonder franjes

In mijn loopbaan liep alles vrij lang vanzelf. Een mooi parcours met interessante aanbiedingen, geslaagde sollicitaties, …

ZIT JE MET EEN VRAAG?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Copyright 2021 Captain & Stoker. Alle rechten voorbehouden.

website: digimade.be