SCHOP-ONDER-JE-KONT-NO-NONSENS COACH MÉT VOELSPRIETEN

- BIRTE

Naar een zelfstandige activiteit

40 worden. Het zette een en ander in beweging. Ik had gedacht om mijn eigen activiteit op te starten. Ondertussen moest ik toch weten wat ik graag deed en goed kon? Ik schakelde de hulp van een coach in die me duidelijk maakte dat ik dit niet alleen wou doen. Ik had mensen rondom mij nodig. De coach hielp me nadenken over mijn aanpak. Maar ging ook verder: we spraken over de combinatie van een zelfstandige activiteit en een gezin. Mijn partner stapte mee in de zaak en we kochten een schip. Alles liep door elkaar bij ons. Er waren zoveel ballen in de lucht te houden. Door de coaching kon ik rust, structuur en helderheid in mijn hoofd vinden. Het hielp me prioriteiten te kiezen. En vanop afstand kijken ernaar. Ik zie ons nog zitten aan de waterkant, mijn coach en ik, het schip in de steigers. Wat een project!

 

Een ander gesprek dat ik me blijf herinneren was eentje dat er formeel niet eens één was. Een trainer zag dat ik mijn best deed om mijn emoties ‘onder controle te houden’. Hoe zou het zijn om daar niet meer tegen te vechten? Ik vond dat hij daar te wollig over deed. Ik kon toch gewoon ook rationeel nadenken over gevoelens? Daar denk ik nog vaak aan terug: ik heb ‘gevoelige voelsprieten’ en dat is gewoon zo. In zo’n klein moment zo’n een rake opmerking maken, zonder intro, in twee zinnen. Dat vind ik straffe coaching.

 

Ik zie zelf nu ook dat coachees zich bij mij excuseren als er tranen zijn. Ik ga er ontspannen mee om en neem die luchtigheid mee in ons verder gesprek. Tranen zijn niet erg. Ze zijn vaak een ontlading waarna we een dieper niveau raken.

Ik hou graag een open blik in mijn gesprekken. Mensen helpen om hun situatie werkelijk anders te bekijken zodanig dat ze verbaasd zijn over hun eigen hoofd. Daar geniet ik van. Humor werkt ook aanstekelijk. Of gewoon verbaal een ‘schop onder de kont’ geven, dat kan de zaak echt ontspannen en beweging in gang steken. Zalig vind ik het als iemand aarzelend bij mij aftoetst om een nieuw idee in de wereld te zetten. Dat is de feedback die ik het meeste krijg: dat mijn enthousiasme prikkelt en meer zelfvertrouwen brengt. Met de wind in de zeilen en recht vooruit!

Hilde

Praten zonder franjes

In mijn loopbaan liep alles vrij lang vanzelf. Een mooi parcours met interessante aanbiedingen, geslaagde sollicitaties, …

Ann

Een trouwe supporter

Na 5 jaar werken zocht ik contact met een coach via de VDAB. Ik zat vast. Ik voelde dat ik met tegenzin ging …

Kim

Een waaier van mogelijkheden verkennen

In mijn eigen loopbaan gebruikte ik zelf vaak coaching. De rode draad doorheen …

Tine

Meelopen, reflecteren en uitdagen

Mijn eerste ervaring met coaching was loopbaancoaching. Ik was twee jaar aan het werk en …

ZIT JE MET EEN VRAAG?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Copyright 2021 Captain & Stoker. Alle rechten voorbehouden.

website: digimade.be