MEELOPEN, REFLECTEREN EN UITDAGEN

- TINE

Via confrontatie naar diepgang

Mijn eerste ervaring met coaching was loopbaancoaching. Ik was twee jaar aan het werk en voelde te weinig uitdaging. Ik wou een job die dichter aansloot bij mijn studies arbeidspsychologie en zo kwam ik terecht bij een loopbaanbegeleider.

Om eerlijk te zijn, eigenlijk kan ik me niet veel meer herinneren van de begeleiding. Behalve dat ik de sessies altijd te kort vond en niet diepgaand genoeg. Het ‘resultaat’ was een sollicitatie en bijgevolg een nieuwe job als preventieadviseur psychosociale aspecten.

Door de jaren heen heb ik nog vaak individuele coaching gehad, vooral wanneer ik in rondjes bleef draaien in mijn eigen gedachten. Ik heb dan nood aan confrontatie. Iemand die mij vragen stelt waar ik zelf niet aan denk. Iemand die me ook aanmoedigt om concrete stappen te zetten in plaats van te blijven hangen in het denken. Alle coaches hebben me wel iets gebracht waardoor ik telkens weer verder kon. Zo kijk ik ook naar coaching: iemand die even met me meeloopt, mee reflecteert, me uitdaagt om dan weer zelf verder te lopen.

Een onvergetelijk gesprek was met een coach die twee belangrijke interne drempels zeer zichtbaar op de spreekwoordelijke tafel legde. Confronterend. Ik begreep hem niet meteen, maar weken later klopte het wat hij zei in mijn hoofd EN mijn lijf. Het gesprek tijd geven om te zakken, te laten rijpen, bepaalt voor mij mee de kwaliteit van het coachingstraject. Hij spoorde me ook aan om te gaan voor wat hij noemde “mijn meesterschap”. Kiezen dus. En dat heb ik gedaan.

Als ik zelf coach stel ik vragen. En ik luister. Aandachtig en zonder oordeel naar wat iemand zegt en wat er onder stroomt. Naar wat iemand niet zegt. Voor mij blijft een coachee eigenaar van het gesprek. Ik wandel mee. We verkennen, verdwalen en vinden nieuwe wegen.

www.tinetruyts.be

Hilde

Praten zonder franjes

In mijn loopbaan liep alles vrij lang vanzelf. Een mooi parcours met interessante aanbiedingen, geslaagde sollicitaties, …

Ann

Een trouwe supporter

Na 5 jaar werken zocht ik contact met een coach via de VDAB. Ik zat vast. Ik voelde dat ik met tegenzin ging …

Kim

Een waaier van mogelijkheden verkennen

In mijn eigen loopbaan gebruikte ik zelf vaak coaching. De rode draad doorheen …

Birte

Onze professionele facilitator

Birte Kooken is ons 5de wiel aan de wagen. Als professioneel facilitator en coach…

ZIT JE MET EEN VRAAG?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Copyright 2022 Captain & Stoker. Alle rechten voorbehouden.

website: digimade.be