ORGANISATIE

Als organisatie doe jij waar je goed in bent: je werkt aan een nieuwe strategie, een andere focus, nieuwe producten, een nieuw business model of een ander verhaal. Wij doen ons ding en helpen jou om je hier intern op te organiseren.

Uiteraard gieten we hier graag ons rebelse sausje over. Geen oude methodes of structuren voor nieuwe uitdagingen. Geen klassiek organigram of een matrixstructuur als dat bij jou niet past. Geen top-downwerking als verandering en innovatie van onderuit nodig is. Geen waterdichte functiebeschrijvingen als flexibel werken voor jou de nood is.

We vertrekken vanuit jouw visie en strategie, maken die helder en vertalen die verder in wat er voor jouw organisatie nodig is op het vlak van waarden, gedrag, cultuur, leiderschapsstijl, verantwoordelijkheden, rollen, interne processen of samenwerking.

Jouw ondernemerschap en innovatie faciliteren zijn voor ons de focus. Een menselijke aanpak en duurzaam werken staan voor ons centraal.

Ons traject kan klein of groot zijn, intensief of minder intensief.


Enkele voorbeelden:
  • De visie en principes van bijvoorbeeld klantgericht werken van onderuit scherp krijgen door workshops met alle teams. De uitkomst vertalen in gedrag en rollen, een servicemodel en een intern opleidingstraject voor bestaande en nieuwe medewerkers.
  • Een organisatie met een nieuw business model die klanten voortaan anders wil benaderen, begeleiden om de interne organisatie, rollen, structuur en samenwerking hierop aan te passen en medewerkers te betrekken in de uitwerking.
  • Op een creatieve manier change-trajecten opzetten om mensen mee te krijgen in een verandering (vb. de implementatie van een nieuw proces, een nieuwe dienst of een nieuw product).
  • Het management van een start-up in een groeispurt begeleiden bij het scherp krijgen van cultuur, gedrag, de juiste mensen en rollen via coaching en interne workshops.
  • Een organisatie in doorstart begeleiden van ‘organisch werken’ en ‘aanwerven op buikgevoel’ naar de nodige duidelijkheid intern en extern: het uitwerken van een HR framework met rollen, competenties, doorgroeimogelijkheden en verloning. Dat kan als consultancy-opdracht of als (tijdelijke) HR business partner.
  • De nieuwe toekomstvisie en groeistrategie vertalen in gedrag en competenties voor leidinggevenden. Door leidinggevenden te betrekken en te coachen in het uittekenen van hun eigen veranderingstraject en het begeleiden en coachen van hun teams.
  • De creatieve en innovatieve mindset inbedden in een organisatie door ’ambassadeurs‘ binnen de organisatie hierin te begeleiden. We geven ze een ‘masterclass training’ in de creatieve technieken en begeleiden hen in het opzetten van innovatieve initiatieven binnen de organisatie.
  • Innovatie van onderuit op gang brengen door een innovatie-initiatief te lanceren zoals bijvoorbeeld een hackaton. We begeleiden de kandidaten door hen de nodige tools aan te reiken, we begeleiden het proces en de pitch van de eindresultaten aan de directie.
  • Het scherp krijgen van de visie en waarden van de organisatie door middel van creatieve technieken zoals bijvoorbeeld Lego Serious play ©. Een methodiek die zeer krachtig is en iedereen kan betrekken.
  • Werkprocessen onder het vergrootglas houden en consistent maken. Wat zijn we aan het doen? Is het nog wel logisch dat we doen wat we doen op deze manier? We helpen het team om de ‘lessons learned’ in kaart te brengen en samen naar een consistente ‘workflow’ te gaan.

In company coaching formules

Wij kunnen de vaste individuele partner worden voor bedrijven. Dit kan in verschillende formules.

Bedrijven kunnen ons platform voor career coaching aanbieden bij die werknemers die de richting even kwijt zijn of wanneer ze afscheid moeten nemen van werknemers, maar graag een steun in de rug willen meegeven, ook wanneer dit niet wettelijk verplicht is.

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD

Mie Van der Auwera -
Mmbsy

Groeien naar “nog meer onszelf worden”

“Als organisatie ben je steeds in verandering. Je groeit, verruimt je aanbod, nieuwe mensen met andere skills worden aangetrokken en hopla; plots merk je dat je een externe blik nodig hebt om naar een next level te gaan. Dàt is het moment om een coach aan te haken. Zo deden wij het bij MMBSY, samen met Ann Piessens. Haar heldere blik en aanpak betekenen een meerwaarde in een proces om ‘nog meer jezelf te worden’. En dat rebelse kantje past helemaal bij ons!”
Tim Bottelbergs -
Chief Gust van aiGUST

“Alert voor de onderstroom in een organisatie”

“Kim is onze strategische sparringpartner voor alles wat met mensen te maken heeft. Ze verzorgt onder meer HR-taken in verband met recruitment, opstart en opvolging van nieuwe werknemers. Haar stijl zou ik omschrijven als ‘no-nonsense’. Ze is alert voor de onderstroom in een organisatie en is erg betrokken op onze mensen. Haar HR-advies komt vanuit de groep, niet vanuit een ivoren toren. Ze heeft een goed oog voor de 'fit' van mensen in een organisatie, en detecteert mogelijke spanningen nog voor ze effectief zichtbaar zijn. Ze kan rust brengen in een groep, helpt mensen om zich gehoord te voelen en creëert perspectief door een andere kijk op de dingen te bieden.”
Vassilis Syropoulos - Founder & CEO –
Juyo Analytics

‘Een geweldig kader om onze bedrijfscultuur verder op te bouwen’

“Kim verzorgde bij Juyo Analytics een Lego Serieus Play workshop, in opdracht van Ouzia, en dat was echt een ‘spot on’ workshop! De Lego-oefening was fantastisch, we waren erg onder de indruk van de resultaten! De workshop heeft ons geholpen onze waarden concreet te definiëren en iedereen op één lijn te krijgen over welk gedrag nu past bij die waarden. Dit bood een geweldig kader om onze bedrijfscultuur verder op te bouwen. Kim voelt perfect aan wat nodig is op elk moment van onze weg samen, en ze was erg betrokken op het team. Daarom vroegen we haar terug om de verdere groei van ons team mee te helpen ondersteunen. We deden een FourSight workshop om onszelf en elkaar nog beter te leren kennen, en we kregen tools mee om de huidige uitdagingen als team te kunnen aanpakken en oplossen.”
Previous slide
Next slide

We are happy to be the rebels on demand!

Wij komen graag op de koffie om te kijken welke formule het meest op maat is van je organisatie!